Sega Dumlesnittar!

Vill ni bjuda på något riktigt smarrigt! 
Kom över detta receptet för några år sedan och nu var det länge sen men vad de är goda! Och lätta att göra!


Sega Dumlesnittar

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1.5 msk sirap, ljus
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 påse dumle
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
  3. Dela degen i 4 delar och rulla alla delar till längder.
  4. Placera ut längderna två och två på varje plåt.
  5. Dela dumlen på mitten (på längden) och tryck sedan ner dem i mitten av varje längd.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar.
  8. Förvaras i en kakburk med lock. Går utmärkt att frysa.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback